Jeg har i dag – lige midt i lørdagshyggen -hørt et gribende dokumentarprogram på Radio24/7 om to forældres kamp for børnene og deres indbyrdes krig med hinanden, efter en skilsmisse.

Det gav virkelig stof til eftertanke og fik mig til at føle mig meget privilegeret med min kontakt til min eksmand. Vi har helt klart slugt mange behårede og ildelugtende kameler begge to for at få det til at køre, når vi for en stund synes at modparten var urimelig.  Men vi er forældre sammen resten af livet og SKAL bare få det til at fungere, for at skabe de bedste rammer, for det dyrebareste vi har. Børnene.

Som lytter til dokumentaren i dag kom man helt tæt på al den smerte, som både far, mor og børn skal leve med, når kamelerne ikke kan sluges og  det offentlige system ikke har ressourcer nok til tilbyde den hjælp som afværger en krig og sikrer barnet ro.

Dokumentaren kan virkelig anbefales, hvis man har en times ro.

SUK, hvor er det tungt, at disse konflikter ikke bearbejdes grundigt tidligt i forløbet, når det nu er muligt at hjælpe.

Der er ofte mange åbne sår i kølvandet på en skilsmisse hos både børn og forældre. Men heldigvis kommer mange af os videre efter en skilsmisse med en værdig kontakt til ekspartneren.  Men i sager, hvor uenighed udvikler sig til årelang krig mellem forældre, bliver der skabt kæmpe ar i sjælen hos alle parter. Og nok mest hos børnene.

Det er så vanvittig trist at mor og far ikke får den nødvendige hjælp til at håndtere konflikter og til at lægge de længste knive på hylden, når den dyrebare tid med børnene skal fordeles.  En hjælp, hvor en konfliktmægling tidligt kan lukke op for indsigt i den anden parts perspektiver og behov – og på sigt gøre livet så meget meget nemmere for alle parter. Og langt mindre smertefuldt for vores unger. Og nok også markant billigere for det offentlige.

For ved en konfliktmægling sker der jo nemlig det fantastiske, at parterne ofte får lyst til at række hånden ud mod hinanden. Og det KAN faktisk lade sig gøre at finde fælles fodslag. Måske ikke hele vejen..muligvis langtfra..men bare på et lille stykke af ad den stenede vej. Og hvis det lige præcist er det lille stykke som åbner op for et tåleligt samarbejde, så har vi gjort både børn, forældre, bedsteforældre og samfund en kæmpe tjeneste på sigt.

Nå…..Jeg er´ bare vild med konfliktmæglinger! For de virker. Og de bringer os hen, hvor vi ikke troede vi kunne nå!

 

Og husk nu lige at lytte til dokumentaren  ”Retten til to forældre” fra Radio 24/7

Tilmed dig min nyhedsmail

 

Share This