Hvad kræves der af konfliktens parter ved en konfliktmægling/mediation

Der kræves ingen forudsætninger af konfliktens parter, for at deltage i en konfliktmægling. Og stort set alle former for konflikter kan løses med konfliktmægling, hvis begge konfliktens parter går helhjertet ind i processen og ikke kun forventer at den anden part skal bøje sig.

Det vil sige, at det er afgørende, at konfliktens parter begge deltager i mæglingen frivilligt.

Begge parter bør deltage i forventning om, om at finde en fælles løsning på konflikten, så begge parter efterfølgende også oplever, at der var en gevinst ved at have deltaget i konfliktmæglingen.

Hvis du skal deltage som part i en konfliktmægling eller en mediation, som det også kaldes, skal du gøre dig klart at arbejdet med at håndtere og løse konflikten er en proces, som rækker ind i fremtiden.

Konflikter løses sjældent med et fingerknips!

Det betyder at både du og den anden part, forsat skal arbejde med jeres relation.Men en konfliktmægling vil ofte bringe jer nærmere en fælles løsning ganske hurtigt og give der handlemuligheder til fremadrettet at arbejde på den gode relation, og forebygge nye konflikter.

Konfliktmægling forudsætter at:

Begge parter indgår i konfliktmæglingen uden bisidder

Begge parter anerkender at konfliktmæglingen foregår i et fortroligt rum

Der afsættes fire timer til konfliktmæglingen

 

Hvad koster en konfliktmægling/mediation?

Har du brug for mere information eller eksempler på, hvordan konfliktmægling kan hjælpe dig, er du altid velkommen til at kontakte mig på:

t: 6165 9955 eller m: kontakt@najaamelung.dk

Share This